Maalämpöpumput

Maalämpöpumppu on käyttökustannuksiltaan edullisin lämmitystapa

Maalämpöpumpulla saat käyttökustannuksiltaan edullisimman lämmityksen. Hyötysuhde ja toimivuus on sama ympäri vuoden, koska lämpö otetaan porakaivosta tai maasta. Näin kovatkaan pakkaset eivät vaikuta laitteen toimintaan. Kokonaiskustannuksiltaan maalämpö on selkeästi hintavampi kuin muut lämpöpumppuvaihtoehdot. Kyseessä on kuitenkin pidemmän ajan tähtäimellä selkeä sijoitus, joka nostaa myös kiinteistön arvoa.

 

Millaisiin kohteisiin maalämpö soveltuu?

Maalämpö on loistava vaihtoehto paitsi uudisrakennuksiin myös saneerattaviin kohteisiin, esimerkiksi öljylämmityskattilan tilalle. Edellytyksenä on, että käytössä on vesikiertoinen lämmönjakojärjestelmä.


Miten maalämpöpumppu toimii?

Maalämpöpumppu kerää joko maahan, kallioon tai veteen varastoitunutta lämpöenergiaa, joka otetaan talteen keruuputkistossa kiertävään lämmönkeruunesteeseen.

Lämmönkeruuneste johdetaan lämpöpumppuun, jossa se luovuttaa keräämänsä lämmön kylmäaineeseen ja palaa takaisin keruuputkistoon.

Kylmäaine kaasuuntuu ja siirtyy höyrystimeltä kompressorille, joka nostaa kylmäaineen painetta ja lämpötilaa. Kompressorilta kylmäaine siirtyy lauhduttimeen, jossa sen lämpö siirtyy talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Kylmäaine palautuu nestemäiseen muotoon, palaa takaisin höyrystimeen ja kierto alkaa alusta.

Tapoja kerätä varastoitunutta energiaa on kolme
 

  1. Kalliolämpö on vaihtoehdoista yleisin ja usein kaikkein taloudellisin. Lämpö otetaan talteen 100–200 metrin syvyisestä lämpökaivosta, joka porataan kallioperään. Kaivoon upotetaan liki pohjaan saakka ulottuva muoviputkilenkki. Tämän ansiosta porakaivon energiasaanti on noin kaksinkertainen putkimetriä kohti verrattuna maahan kaivettuun putkeen. Porausreikää voidaan käyttää myös ilmastointiin ja jäähdytykseen.     
  2. Maalämpö ei edellytä poraamista toisin kuin kallioperästä otettava lämpö. Keruuputkisto kaivetaan tontillesi, josta se ottaa talteen maaperässä olevaa lämpöä. Tällöin kohteen tontin tulee olla suuri. Keruuputkisto ei vaikuta tontilla oleviin istutuksiin.     
  3. Vesistölämmön talteenotto ei välttämättä vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi. Lämpö otetaan vesistön pohjasta keruuputkistolla, joka ankkuroidaan pohjaan painojen avulla.

 

 

Maalämpöpumpun kustannukset

Olet sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa, pystymme nopeasti laskemaan yksilöidysti jokaisen kohteen tarpeet ja ennen kaikkea kuinka paljon maalämpöpumpulla on mahdollista säästää vuositasolla selvää rahaa.
Työn osuus on suoraan kotitalousvähennyskelpoinen. Samalla kun omalta osaltasi ryhdyt maapallon energiatalkoisiin ja käyttämään uusiutuvaa energiaa, teet samalla sijoituksen.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

 

Yhteystiedot

Maailmalämpö MIL Oy

Rummunlyöjänkatu 7
24100 Salo

p.  (02) 777 710
myynti@maailmalampo.fi

Avoinna
ma–pe 8.00–16.30

 

Kylmälaitehuollot

p.  (02) 777 710

 

Pyydä ilmainen arviointi