Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumput ovat tänä päivänä tyylikkäitä ja huomaamattomia. 

 

Ilmalämpöpumppu sähkölämmityksen tilalle

Jos sinulla on suora sähkölämmitys, valintasi on ilmalämpöpumppu. Sillä pystyt säästämään lämmityskuluista huomattavasti. Saat tasaisen lämmön, puhtaamman sisäilman sekä mahdollisuuden jäähdytykseen. Ainoaksi lämmönlähteeksi ilmalämpöpumppu ei riitä, kovimmilla pakkasilla tarvitset jonkun muun lämmönlähteen rinnalle. Myöskään käyttövettä ei ilmalämpöpumpulla voi lämmittää.


Miten ilmalämpöpumppu toimii?

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön ja ulkoyksikön avulla siirretään lämpöenergiaa ulkoa sisätiloihin. Ilmalämpöpumput toimivat myös jäähdyttiminä, jolloin prosessi on päinvastainen. Toimintaperiaate perustuu ilmalämpöpumpun putkistossa kiertävän kylmäaineen olomuodon muutokseen. Kun kylmäaine muuntuu nesteestä höyryksi, se sitoo voimakkaasti lämpöä itseensä. Kylmäaineen tiivistyessä takaisin nesteeksi, se vapauttaa lämpöä.

Ilmalämpöpumppujen laadussa on eroja, parhaiten erot tulevat esiin kovilla pakkasilla, jolloin osa ilmalämpöpumpuista ei kykene tuottamaan lämpöä. Tämä on asia, jota valitettavan usein pidetään vähemmän tärkeänä ja ostettaessa tuijotetaan liikaa edullista hintaa.

 

Näin ilmalämpöpumpun tuottama lämpö leviää huoneistossa

 


Ilmalämpöpumpun asennus

Pumpun asennus tulee jättää aina ammattilaisten tehtäväksi. Näin varmistat mm. takuun voimassaolon. Asentajamme suosittelevat vuosien kokemuksella parasta sijoituspaikkaa aina ennen asennusta.

Ilmalämpöpumpun asennuksen valmistuttua asentajamme antavat kattavan käyttöopastuksen.


Ilmalämpöpumpun kustannukset

Ilmalämpöpumput maksavat pumpusta riippuen keskimäärin n. 1500–3000 euroa. Hintoja vertaillessa kannattaa huomioida, että hyvältä näyttävät tarjoukset eivät useimmiten sisällä asennusta lainkaan. Asennuksen hinta hinta riippuu monesta eri asiasta. Mikäli et ole varma sisä- ja ulkoyksikön lopullisesta sijoituspaikasta tai mistä sähkön saa vedettyä parhaiten pumpulle, kysy lisää asiantuntijaltamme. Mikäli nämä asiat ovat kuitenkin tiedossa, on meidän helppo laskea tarkalleen myös asennuksen lopullinen hinta.

Ilmalämpöpumpun asennustyö on kotitalousvähennyskelpoinen.

Maailmalämpö MIL Oy:n tekemät ilmalämpöpumpputarjoukset pitävät sisällään aina perusasennuspaketin

Perusasennuspaketti pitää sisällään

  • sisä- ja ulkoyksiköiden sijoittamisen sovittuihin paikkoihin,
  • sisä- ja ulkoyksiköiden välisen putkituksen (maksimissaan 5 metriä),
  • ulkoyksikön asentamisen konsolikannakkeilla seinään tai kivijalkaan
  • kondenssivesityöt
  • läpiviennin teon, muovikourun putkitusten suojaksi,
  • käytönopastuksen sekä suomenkieliset käyttöohjeet.

 

Ota yhteyttä ja tilaa ilmainen arviointi.

Yhteystiedot

Maailmalämpö MIL Oy

Rummunlyöjänkatu 7
24100 Salo

p.  (02) 777 710
myynti@maailmalampo.fi

Avoinna
ma–pe 8.00–16.30

 

Kylmälaitehuollot

p.  (02) 777 710

 

Pyydä ilmainen arviointi